Hvornår kan man male udendørs?

Du kan i princippet male dine havemøbler hele året, forudsat at de har været opbevaret tørt vinteren over. Dit resterende udendørs træværk skal have lov til at tørre efter en våd vinter. Derfor anbefales det at male i sensommeren fra august til oktober i en temperatur på mellem 15 og 25 grader. Læs vores komplette guide om træbeskyttelse her. Trænger dine havemøbler til en gang havemøbelolie? Eller skal din træterrasse have et lag ny træbeskyttelse? Hvad enten du leder efter udendørs træmaling til dit hegn eller skur, eller noget helt tredje, kan du finde det her på siden!

Maling af udendørs træværk: temperatur

Når du skal behandle dit udvendige træværk, anbefales det at temperaturen ligger mellem 10 og 25 graders varme i gennemsnit om dagen, og over 5 grader om natten. Desuden skal fugten i træværket være under 15% – dette kan du tjekke med en fugtmåler. Netop fugten i dit udvendige træværk betyder, at der er forskellige tidspunkter hvor det er optimalt at behandle dette.

Hvornår er det bedst at male udendørs?

Har du opbevaret dine havemøbler af træ, tørt vinteren over, kan du sagtens behandle disse om foråret, så du kan nyde dem hele sommeren. Du skal dog også være opmærksom på at undgå at arbejde med træbeskyttelse i direkte sol, da træbeskyttelsen da vil nå at tørre, mens du arbejder med den, og den når ikke at trænge tilstrækkeligt ind i træet.

Hvornår kan man male udendørs træværk?

Resten af dit udvendige træværk, skal du vente med at behandle til august/september, så træet har mulighed for at tørre sommeren over.

Male udendørs træværk 

Før du går i gang med at behandle dit udvendige træværk, skal elementerne forberedes. Gamle løse malingsrester skal fjernes, bare pletter skal grundes, og er træet meget angrebet anbefaler vi at du renser det for alger og svampe.

CVR-Nummer DK374 077 39